Samsung Galaxy S6 edge

Juhokórejský výrobca to ešte začiatkom tohto roka poriadne rozbehol. Jeho dve nové vlajkové lode zaujali veľkú pozornosť nie len médií, ale aj prekvapenej verejnosti. Ambície spoločnosti boli preto hneď od predstavenia vysoké – predať do konca roka okolo 50 miliónov kúskov. A podľa odborníkov sa aj môžu naplniť.

Galaxy S6 a S6 edge sú názornou ukážkou, akoby mal vyzerať skutočný hi-tech smartfón s modernou hardvérovou výbavou a v elegantnom prevedení. Inžinieri totiž použili špeciálny hliník, ktorý údajne vydrží oveľa viac fyzického náporu ako tradičný hliník pri konkurenčných produktoch. Ten navyše dopĺňa odolné sklo s farebných nádychom na prednej i zadnej strane. Unikátnu kombináciu prémiových materiálov k tomu všetkému pri verzii edge spestrujú mierne prehnuté strany Super AMOLED displeja, čo na trhu doteraz spotrebitelia k dispozícii v takomto prevedení nemali.

Všetky spomenuté prvky tohtoročnej vlajkovej lode predstavujú obrovskú výhodu, ktorá by mala zabezpečiť spoločnosti Samsung veľmi dobré obchodné výsledky. Odhady analytikov z Deutsche Bank tento predpoklad dokonca teraz aj potvrdili. Populárny výrobca by tak teoreticky mohol počas roka 2015 predať cez 45 miliónov Galaxy S6 a S6 edge dokopy. Predchádzajúce odhady pritom hovorili o mierne väčšom čísle, ktoré dosahovalo 50 až 70 miliónov kusov. Obdobný výsledok dosiahol pri staršej generácii Galaxy S4, s ktorou sa mu podarilo predať behom jedného roka okolo 45 miliónov zariadení.