Vývoj spotrebiteľských technológií napreduje svetelnou rýchlosťou. Po displeji s extrémne jemnou hustotou pixelov tu tentokrát máme ďalšiu zaujímavú ‚čerešničku‘. Spoločnosť Samsung ukázala futuristické sklá so zobrazovacími schopnosťami, aké sme mali možnosť vidieť i vo vízii Corning alebo sci-fi filmoch.

S novinkou sa chce gigant zamerať predovšetkým na obchody a rôzne predajne, kde realizujú výstavu nových kolekcií oblečenia či iného tovaru.

Juhokórejský gigant plánuje v budúcnosti do nových OLED displejov integrovať technológiu Real Sense od Intelu, vďaka čomu by im umožnil realizovať aj interakciu s používateľmi. Také niečo by si našlo využitie napríklad pri virtuálnom skúšaní v reálnom čase ešte nekúpených šiat alebo rôznych doplnkov.

Real Sense funguje na obdobnom princípe ako Microsoft Kinect. Tvorí ju niekoľko 3D kamier spolu so softvérom, čo umožňuje snímať blízke okolie, rozoznávať ľudí a ich postavy, vrátane gest rúk.

Priehľadný OLED displej so značkou Samsung
Priehľadný OLED displej so značkou Samsung

Juhokórejský výrobca tvrdí, že jeho nové OLED displeje disponujú výrazne vyšším gamutom, priehľadnosťou aj pozorovacími uhlami, než ponúka konkurencia pri LCD alternatívach. Taktiež vyzdvihuje výrazne menšiu odozvu. Veľkou výhodou je, že táto technológia nepotrebuje podsvietenie.