Nexus 5

Nových správ o chystanom LG Nexus 5 (2015) veľa nie je, no tie, ktoré internetom kolujú sú čoraz zaujímavejšie. Výnimkou nie je ani dnešný kúsok, ktorý pochádza z juhokórejského webu iNews24. Ten píše, že nová verzia Nexus 5 príde s 3D kamerou určitého typu, bez uvedenia presnejších detailov. Rovnaký web ďalej uvádza, že sa bude jednať o „prémiové Nexus zariadenie,“ čo by naznačovalo, že sa nakoniec nebude jednať o Nexus 5 tak, ako ho poznáme.

LG ho má však interne nazývať „bullhead,“ čo je označenie, ktoré sa taktiež objavuje aj v internom kóde Androidu. Okrem toho, Nexus 5 z roku 2014 mal označenie „hammerhead,“ čo opäť naznačuje, že sa môže jednať o podobné zariadenie, resp. jeho pokračovanie.

Presná technológia, ani využitie 3D fotoaparátu známa nie je, no vie sa napríklad, že na zadnej strane budú dva fotoaparáty a jeden infračervený senzor, ktorý zaručí využitie systému v noci. Taktiež je možné, že Google do nového Nexusu zabuduje technológiu zo svojho projektu Tango, ktorý je zameraný na mapovanie objektov a priestorov do 3D.

LG v 3D technológiách nie je žiaden zelenáč. Ešte v roku 2011 predstavil Optimus 3D, takže s ďalším zariadením by nemali mať žiaden problém. Nakoniec, novinka z dielne Google a LG by mala byť predstavená v októbri a ponúknuť by mala snímač odtlačkov prstov, ako aj najnovší Android M.