Úvod Výrobcovia HTC Nový high-end HTC One ME disponuje ako prvý smartfón čipsetom MediaTek Helio...

Nový high-end HTC One ME disponuje ako prvý smartfón čipsetom MediaTek Helio X10

Taiwanský výrobca smartfónov HTC predstavil ďalší skvelý kúsok - One ME.

3

Na spotrebiteľský trh čoskoro príde ďalší zaujímavý Android smartfón. Ide o HTC One ME, ktorý nesie prvky One M9+ aj One E9+. Jeho konštrukcia je zosilnená hliníkovým rámom a zabudnúť sa nedá ani na skener odtlačkov prstov pod displejom.

HTC One ME ponúka 5,2-palcový QHD (2560 x 1440p) displej, podobne ako ďalšie tri vlajkové lode od tohto výrobcu. Vzadu nájdete 20 MPx fotoaparát s nahrávaním 4K videa a dvojitým bleskom, zatiaľ čo vpredu je 4 Ultrapixelová „selfie“ kamera. Telefón sa môže pochváliť aj 3 GB pamäťou RAM, no najzaujímavejší je 64-bit čipset Helio X10 s 8-jadrovým CPU s taktom 2.2 GHz. Dáta si uložíte na 32 GB internú pamäť a celé elektronické predstavenie bude napájané z 2840 mAh batérie.

HTC svoje nové zariadenie predstavil v troch farbách – v sivej, zlatej a zlatoružovej. Smartfón bude dostupný v Číne, no je celkom možné, že sa neskôr dostane aj do Európy.

Nová stratégia HTC je naozaj zvláštna. Okrej globálneho high-end smartfónu One M9 už predstavil ďalšie štyri nadupané telefóny. Všetky sú dostupné iba na ázijských trhoch a takmer sa od seba nelíšia.