Android M bol oficiálne predstavený na konferencii Google I/O len nedávno a aj keď je zatiaľ k dispozícii vo vývojárskej verzii, množstvo výrobcov, vrátane tých najznámejších ako Samsung, Sony a pod., má už na pláne aktualizácie pre svoje produkty.

Informácie sú však vzhľadom na „čerstvosť“ nového Androidu M veľmi skromné, s postupom času sa však budú vynárať nové a nové detaily o aktualizačných plánoch aj ďalších výrobcov, preto budeme informácie v článku priebežne aktualizovať.

 

Motorola

Motorola Moto x z roku 2014 by mala dostať aktualizáciu na Android M medzi prvými smartfónmi tohto výrobcu a aktualizácia neminie ani Motorolu Moto E (2014) či Moto G.

Výrobca ešte od Google neobdržal zdrojový kód nového Androidu, presný harmonogram aktualizácií a zoznam zariadení plánuje zverejniť až neskôr.

 

Huawei

Huawei ešte stále dokončuje pri svojich modeloch aktualizačný proces na Android Lollipop, čiže plány pre aktualizáciu svojich zariadení na Android M sú v nedohľadne. Čerstvá informácia však hovorí, že Android M dostane určite Huawei P8. Nevedno však kedy.

 

Google Nexus

Nexus zariadenia bývajú aktualizované na najnovší Android ako prvé a nebudú výnimkou ani v tomto prípade.

Nexus 4 a Nexus 10 však oficiálne Android M nedostanú, Nexus 5, Nexus 6 a Nexus 9 pochopiteľne áno.

google-io-2015-android-m-w782

 

HTC

HTC už avizovalo, že bude aktualizovať na Android M svoje najnovšie modely One M9 a One M9+, kedy a či sa dočkajú najnovšieho Androidu aj minuloročné modely je zatiaľ neznáme, myslíme si však, že HTC One M8 takisto obdrží najnovší Android, no trochu neskôr.

 

Samsung

Android M ako prvé dostanú vlajkové smartfóny Galaxy S6, Galaxy S6 edge a Galaxy Note 4, o ďalších svojich smartfónoch sa zatiaľ Samsung nezmienil.

 

Sony

Aj keď sa podľa zdroja Sony odmietlo k aktualizácii na Android M vyjadriť, update s istotu obdržia smartfóny Sony Xperia Z3, Z3 + a Sony Xperia Tablet Z4.

 

LG

Android M bude samozrejmosťou pre LG G4 a dokonca aj pre minuloročný LG G3.  Plány pre ďalšie zariadenia sú zatiaľ neznáme.