Čínsky výrobca ZTE patrí k tým známejším a obľúbenejším, a práve tento výrobca dnes oficiálne uviedol do pozornosti svoju novú vlajkovú loď, smartfón Nubia Z9.

Zariadenie podľa očakávaní ponúka vrcholovú špecifikáciu ale aj niečo, čo pri iných smartfónoch nevidíme.

Podľa výrobcu sa jedná o revolučný spôsob interakcie, príznačne nazvaný FIT – Frame Interaction Technology.

Táto technológia umožní používateľom len obyčajným prejdením prsta po okrajoch displeja zapnúť určité funkcie. Výrobca zároveň uvoľnil aj programovacie API rozhranie, čiže vývojári môžu integrovať túto funkcionalitu aj v rámci svojich aplikácií.

zte-nubia-z9-7Rámik okolo displeja je extrémne tenký, čo je pre túto funkcionalitu prínosom, zatiaľ však o nej veľa detailov nevieme, časom očakávame prezentáciu funkcie na promo videu alebo obdobným spôsobom.

Späť k špecifikácií, zariadenie ZTE Nubia Z9 je vybavené 5,2 palcovým 2.5D displejom s full HD rozlíšením, 64-bitovým čipom octa-core Snapdragon 810 s grafikou Adreno 430, 3GB LPDDR4 pamäťou RAM a 32 alebo 64 GB internou pamäťou.

Pri 64 GB verzii bude k dispozícii až 4 GB pamäť RAM.

16 MPix zadný fotoaparát sa chváli optickou stabilizáciou a clonou na úrovni f/2.0, dokonalé selfie zhotovíte širokoúhlym, 8 MPix predným snímačom.

Pri živote bude smartfón držať slušná 2900 mAh batéria, nechýba 4G konektivita, Android 5.0 Lollipop, a pri vrcholovej verzii nájdeme aj snímač odtlačkov prstov.

Čo sa týka cien, najdrahšia bude verzia so spomínaným snímačom odtlačkov prstov a 64 GB úložiskom – 765 dolárov, 64 GB verzia bez snímača bude stáť 645 dolárov a 32 GB ekvivalent 545 dolárov.

ZTE-Nubia-Z9

ZTE Nubia Z9 sa začne predávať zatiaľ iba v domovskej Číne a to formou predobjednávok, expanzia na ostatné trhy je však zatiaľ otázna.

Časom sa však zariadenie určite objaví v online shopoch s medzinárodným doručovaním tovaru, takže vážny záujemcovia by sa nemali problém k nemu dostať.

Máte dôveru k čínskym smartfónom alebo radšej siahnete po konvenčnej značke ako Samsung, LG a podobne?