Koncept Xiaomi Mi 5

Čínsky výrobcovia smartfónov by sa dali rátať na desiatky, medzi tých najlepších a najznámejších rozhodne patrí XIaomi a svedčí o tom aj medzi používateľmi obľúbený minuloročný vlajkový model Mi4.

XIaomi sa aj tento rok zaradí medzi ostatných veľkých výrobcov svojim novým high-end smartfónom, o ktorom už teraz môžeme povedať, že ich určite tromfne cenou.

NEPREHLIADNITE10 skvelých produktov od Xiaomi za zvýhodnenú cenu

Podľa najnovších dostupných informácií, nové top modely budú dva, XIaomi Mi5 a Mi5 Plus, pri ktorých sa očakáva, že model Mi5 bude mať 5,2 palcový displej, pod ktorým sa bude ukrývať 64-bitový Snapdragon 8103 alebo 4 GB pamäťou RAM.

xiaomi-mi5-mobile-phone-large-1Ďalej by nemal chýbať 16 MPix fotoaparát pravdepodobne z dielne Sony, 3000 mAh batéria a snímač odtlačkov prstov.

„Plus“ verzia by mala mať až 6 palcový displej s rozlíšením 1440 x 2560, rovnaký procesor, RAM aj fotoaparát, navyše s optickou stabilizáciou.

Po dizajnovej stránke pôjde taktiež o veľmi príťažlivé zariadenia, hlavne vďaka veľmi tenkým rámikom okolo displeja ako aj nízkej hrúbke zariadenia.

Predstavenie nových smartfónov s logom XIaomi je naplánované na jún, takže ak si plánujete zaobstarať nový high-end smartfón, rozhodne počkajte. Jún nie je ďaleko a Mi5 budú určite zaujímavé smartfóny.