Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Trpí Galaxy S6 ďalším problémom? K novému majiteľovi prišiel s nebezpečne nafúknutou...

Trpí Galaxy S6 ďalším problémom? K novému majiteľovi prišiel s nebezpečne nafúknutou batériou

Takto vyzerá Galaxy S6, ktorému sa nafúkne batéria tak, že to nezvládne ani displej, ani zadný kryt.

11

Predstavenie veľkých vlajkových lodí a ich vypustenie na trh je často poznamenané problémami. Spomenúť si môžeme napríklad na známu kauzu bendgate, pri ktorej sa nové iPhony 6 Plus ohýbali počas nosenia v zadnom vrecku. Aj high-end smartfón Samsung Galaxy S6 sa párkrát dostal do problémov, najnovšie kvôli tomu, že sa mu nafukuje batéria.

Túto skutočnosť nahlásil istý zákazník z Južnej Kórei. Keď vytiahol svoj novučký smartfón z krabice, hneď vedel, že niečo nie je v poriadku. Batéria sa nafúkla až tak, že sa zadné sklo a displej oddelili od hliníkového rámika zariadenia. Zákazník teda spravil dve fotografie a pokúsil sa svojho miláčika reklamovať.

Ďalšie problémy Samsungu: Samsung GALAXY S6 zle spravuje RAM a agresívne zatvára aplikácie

Samsung mu telefón okamžite vymenil za nový, takže tento príbeh má šťastný koniec. Momentálne nie je jasné, čo presne spôsobilo nafúknutie batérie. Špekuluje sa, že mohlo ísť o chybnú jednotku. Smartfóny sa do sveta posielajú s cca 40% energie. Počas prenosu zariadenia sa chybný akumulátor mohol prehriať a nafúknuť.

Našťastie, takéto prípady sú ojedinelé a netreba sa báť. Drvivá väčšina smartfónov nemá žiadne problémy a k svojim novým majiteľom prichádza v dokonalom stave.

Galaxy S6 bateria
Galaxy S6 baterka