Flexibilita operačného systému Android nám dáva možnosť vyladiť si nie len vzhľad ale aj funkcionalitu, kde jednou z výhod tohto systému je pokročilý multitasking.

Ten však vieme ešte viac zdokonaliť vďaka skvelým aplikáciam, ktoré spravia vašu prácu so smartfónom jednoduchšiu, rýchlejšiu, intuitívnejšiu a ak si na používanie týchto aplikácií zvyknete, budete sa čudovať ako ste doteraz mohli bez nich vôbec žiť.

Pristupujte k aplikáciam rýchlejšie, pracujte s odkazmi efektívnejšie alebo zdieľajte obsah behom sekundy vďaka týmto štyrom aplikáciam.

 

Lazy Swipe

lazy-swipe-100582123-large

Lazy Swipe je samostatný launcher, ktorý sa objaví po interakcii s rohmi, respektíve s okrajmi obrazovky. Pred vami sa okamžite objaví ponuka naposledy otvorených aplikácií, rýchle odkazy, skratky a vlastne všetko, čo si zvolíte.

Prispôsobiť si môžete aj dizajn tohto pomocníka prostredníctvom rôznych tém a samotná aplikácia je na stiahnutie zadarmo, ak chcete však používať viac slotov, musíte autorom prispieť prostredníctvom in-app nákupu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lazyswipe“]

 

Flynx

flynx-100582356-large

Čítanie článkov skrz odkazy napríklad na sociálnych sieťach budete efektívnejšie vďaka tomuto nástroju. Ak kliknete na odkaz, ten sa v zápätí otvorí v malej bubline a takto si môžete otvoriť viac odkazov a pristupovať k nim neskôr, pričom ich budete čítať v prijateľnejšej optimalizovanej podobne bez zbytočnej grafiky, reklám a v úhľadnom texte.

Samozrejmosťou je možnosť uloženia článok pre neskoršie offline čítanie alebo ponuka zdieľania artiklov všemožnými smermi.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flynx“]

 

TapPath

tappath-100582362-large

Aplikácia TapPath a je jedinečná v tom, že vám umožní nastaviť si funkciu pre kliknutie, respektíve dotyk na funkčné časti obsahu zobrazovaného na displeji. Pre lepšie pochopenie, prirovnať by sa to dalo k pravému tlačidlu alebo koliesku PC myši.

Ak napríklad v prehliadači v texte natrafíte na odkaz, pri jednom kliknutí naň sa klasicky otvorí na novej karte. Ak sa ho však dotknete dva krát po sebe tzv. “dvojklikom”, dokážete si nastaviť otvorenie konkrétnej aplikácie.

Trojité kliknutie vám zase otvára možnosti pre použitie ostatných aplikácií.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digitalashes.tappath.playstore“]

 

Last App Switcher

last-app-switcher-100582368-large

Prístup k naposledy otvorenej aplikácii, respektíve ďalším, ktoré ste nedávno používali umožní toto plávajúce tlačidlo.

Je rýchlejšie a hlavne vždy po ruke, a tak jednoducho a rýchlo môžete napríklad surfovať po sociálnych sieťach a zároveň odpisovať na správy. Stačí len kliknúť na prepínač.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.abhi.lastappswitcher“]