Už dlhšie sa hovorilo o tom, že jedna z najmodernejších spoločností plánuje na spotrebiteľský trh priniesť niečo, čo dokáže uchovávať a následne v prípade potreby poskytovať – kľudne i celému rodinnému domu – elektrickú energiu.

To niečo sa stalo včera realitou, Tesla ukázala statické lithium-ion batérie, ktoré sa montujú na stenu (rozmer 1300x860x180 mm) a taktiež nevyžadujú výhradne iba pripojenie k elektrickej sieti. Miesto toho dokážu spolupracovať aj so solárnymi panelmi, pričom tie im zabezpečia pravidelný prísun ‚zelenej‘ energie. Ich oficiálny názov znie „Powerwall“.

10kWh Powerwall je optimalizovaný na poskytovanie zálohy v prípade výpadku konvenčnej siete, čím zabezpečí v kritických situáciach energiu pre váš dom. Keď je spárovaná so solárnou energiou, 7kWh Powerwall môže byť použitá v denných cykloch na zväčšenie environmentálnych a nákladových benefitov počas noci, kedy slnečné svetlo nie je dispozícii,“ znie časť textu z tlačovej správy spoločnosti Tesla.

Tesla Powerwall na stene
Tesla Powerwall na stene

Zákazníci budú mať na výber z dvoch variant – 10kWh v hodnote 3,500 amerických dolárov a lacnejšej 7kWh verzie za rovných 3,000 dolárov. Záruka je až 10 rokov. Predaj začína koncom leta tohto roka.