Úvod Výrobcovia Samsung Samsung chystá nové low-endy: Prvé informácie o GALAXY J5 a J7

Samsung chystá nové low-endy: Prvé informácie o GALAXY J5 a J7

Samsung plánuje vyložiť svoje karty aj na poli low-end smartfónov. Zvýšiť predaje mu majú Galaxy J5 a J7.

3

Zdá sa, že Samsung pre nás chystá dva nové smartfóny z low-end série označenej písmenom J. Doteraz sa na trh dostal iba jeden „J“ smartfón. Ide samozrejme o Galaxy J1 s neslávnymi špecifikáciami a plastovým telom. 

Galaxy J5 a J7 sú na tom o niečo lepšie. Vlastne, vyzerajú celkom zaujímavo. Oba ponúkajú HD (1280 x 720p) TNT zobrazovací panel (TNT panely od Samsungu majú výborné pozorovacie uhly). Väčší Galaxy J7 však ponúkne 5,5-palcový displej, zatiaľ čo Galaxy J5 iba 5-palcovú obrazovku.

Prečítajte si: Samsung oficiálne predstavil Galaxy J1: Lacný smartfón s podporou dual SIM

Čo sa týka zvyšku špecifikácií, smartfóny zdieľajú rovnaký osemjadrový procesor, J7 ho však má taktovaný na 1,4 GHz, zatiaľ čo J5 iba na 1,2 GHz. Poteší aj Android 5.0.2 Lollipop a 1,5 GB pamäte RAM. Fotiť môžete s 8 Mpix zadným alebo 5 Mpix predným fotoaparátom. Nakoniec, rozmery telefónov sú – Galaxy J7: 152.4 x 79.2 x 7.9 mm a Galaxy J5: 142 x 73 x 8.5 mm.

V súčasnosti netušíme, koľko budú tieto smartfóny stáť. Pravdepodobne však nie veľmi veľa. Jedná sa o low-end modely. Nie je jasný ani dátum vypustenia na trh. O zariadeniach vieme iba vďaka čínskej agentúre TENAA, ktorá certifikuje telefóny. Oficiálne by mali byť predstavené už čoskoro.