YouTube je najväčšie skladisko video obsahu všemožného charakteru na internete, kde obrovskú časť tohto obsahu tvorí hudba a práve prostredníctvom YouTube mnohí hudbu počúvajú. 

Ak chcete hubu na YouTube počúvať cez smartfón, problémom je samotná aplikácia YouTube, ktorá musí byť otvorená aby bolo prehrávanie obsahu aktívne.

V minulosti sa objavili rôzne módy a aplikácie, ktoré dokázali prehrávanie spojazdniť aj na pozadí, často však bolo ich fungovanie nespoľahlivé a potrebovali ste mať na zariadení vykonaný root.

Objavila sa však aplikácia AudioPocket, ktorá root prístup nepotrebuje a funguje spoľahlivo aj napriek jej alpha verzii.

Zamierte do obchodu Google Play a nainštalujte si aplikáciu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=net.audiopocket“]

Aplikáciu samotnú nemusíte vôbec otvárať, stačí si otvoriť aplikáciu YouTube, vybrať si napríklad hudobné video, ktoré chceme prehrávať na pozadí, kliknúť na ikonu zdieľania a vybrať AudioPocket.

snímka64

Za pár sekúnd budete počuť zvuk videa a zobrazí sa vám aj ovládací panel v notifikačnej lište slúžiaci na pozastavenie alebo vypnutie prehrávania.

snímka65

Takto môžete pracovať s inými aplikáciami alebo funkciami smartfónu, či vypnúť obrazovku bez toho, aby sa prehrávanie zvuku z videa zastavilo.