Podľa nových informácií publikovaných vo Wall Street Journal mal Google spustiť vývoj novej generácie batérií. Už od roku 2013 na  tom pracuje malý, štvorčlenný tím z Google X lab. Google sa špeciálne zameriava na batérie, ktoré by mohol využiť v nových smartfónoch, nositeľných zariadeniach, tabletoch a viac. Skupina výskumníkov, ktorej lídrom je bývalý expert na batérie v Apple, Dr. Ramesh Bhardwaj vznikla ešte v roku 2012.

Jeden z konceptov, ktorý Google zaujíma najviac, sú batérie v ktorých sa už nenachádzajú kvapaliny. Ak by sa im podarilo vyrobiť batérie, ktoré by boli zložené len zo súčiastok pevného skupenstva, viedlo by to k bezpečnejším a menším akumulátorom. Okrem toho, mali by sa dať skladať po vrstvách, vďaka čomu by boli perfektné pre mobilné zariadenia.

Dosť bezpečné, aby mohli byť priamo v ľudskom tele

Nové batérie by taktiež mali byť ohybné a dostatočne bezpečné na to, aby mohli byť umiestnené do ľudského tela. Google má niekoľko produktov, v ktorých by takéto batérie dokázal využiť. Medzi nimi sú samozrejme okuliare Google Glass, ako aj inteligentné šošovky, ktoré merajú hladinu cukru v krvi.

Vo svete technológií momentálne vrcholí súboj v tom, kto ako prvý dokáže priniesť na trh batérie s dlhšou výdržou v menšom balení, ktoré by okrem toho boli bezpečnejšie a samozrejme lacnejšie. Ak by sa to niektorej zo spoločností podarilo, objavila by svätý grál a pravdepodobne zarobila poriadny balík peňazí. Ešte v roku 2013 šéf Google, Larry Page, na jednej z tlačových konferencií povedal, že výdrž batérií v mobilných zariadeniach je „veľkým problémom,“ ktorý má „skutočný potenciál pre vynález, ktorý by priniesol lepšie zážitky z technológií.“ Po dvoch rokoch sme konečne o krok bližšie k tomu vzdialenému cieľu.