Úvod Výrobcovia Samsung Samsung vytvoril špeciálny tím, ktorý bude navrhovať displeje pre Apple

Samsung vytvoril špeciálny tím, ktorý bude navrhovať displeje pre Apple

Samsung a Apple sú veľkými rivalmi, no keď sa jedná o biznis, obe firmy sú ochotné pristúpiť aj k zaujímavým dohodám. Príkladom toho je dnešná informácia.

14

Samsung podľa Bloombergu vytvoril špeciálny tím 200 ľudí, ktorí majú za úlohu jednať s Apple ohľadom displejov a uzatvárať s ním mastné zmluvy. Tím bol podľa všetkého vytvorený 1. apríla 2015 a má prísne zakázané komunikovať s externými zdrojmi vrátane ostatných oddelení Samsungu.

Samsung a Apple sú najväčšími konkurentmi na viacerých trhoch, vrátane smartfónov, tabletov, inteligentných hodiniek a počítačov. Vďaka obrovskému množstvu súdov by si niekto mohol myslieť, že tieto dve spoločnosti sú úhlavnými nepriateľmi. Dlhá história spolupráce však hovorí o niečom inom. Samsung pre Apple už od roku 2010 (iPhone 4) vyrába displeje, čipsety či pamäťové moduly. Vytvorenie tímu je známkou toho, že vzťahy medzi oboma gigantmi sa zlepšili. Dokonca boli stiahnuté aj všetky súdne spory, mimo USA.

Neprehliadnite: HUMOR: Najlepšie paródie na reklamy od Apple

Podľa Bloombergu je teraz Apple najväčší zákazník Samsungu. Podľa skorších dohadov sa v Južnej Kórei bude vyrábať aj nový čipset A9 pre iPhony (zákazku si Samsung rozdelí s TSMC). Zdá sa, že Samsungu po nepodarenom roku 2014 svitá na lepšie časy.

Prečítajte si tiež: Samsung vyrobí väčšinu čipsetov A9 pre Apple a jeho iOS produkty