Samsung pred nejakou dobou predstavil produktové portfólio smartfónov z novej „A“ línie, ktorá sa vyznačuje hlavne tenkým kovovým telom a špecifikáciami, ktoré pokrývajú ako nízky tak stredný až vyšší segment smartfónov, od modelu A3 končiac modelom A7.

Vyzerá to však, že pri smartfóne Galaxy A7 to nekončí.

Na verejnosti sa objavili nové informácie o pripravovanom zariadení Samsung Galaxy A8, ktorý doplní líniu s rozhodne zaujímavými špecifikáciami.

Ak túžite po väčšom smartfóne v štýle Galaxy Note 4, Samsung Galaxy A8 by mal mať práve 5,7 palcový displej, no s full HD rozlíšením, o  pohon smartfónu sa postará 64-bitový octa-core procesor Snapdragon 615 s GPU Adreno 405 a 2 GB pamäťou RAM.

Dohady ďalej hovoria o skromnej 16 GB internej pamäti v kontraste so 16 MPix zadným a 5 Mpix predným fotoaparátom, a pri živote by mala smartfón udržať 3050 mAh batéria.

Rozhodne zaujímavá je informácia o hrúbke zariadenia. Tá má byť len 5,9 milimetra, pričom model A7 má hrúbku 6,3 milimetra. Jednalo by sa tak o vôbec najtenší smartfón aký kedy Samsung vyrobil a po dizajnovej stránke by to bolo rozhodne veľmi príťažlivé, nehovoriac o kovovom spracovaní.

foto: Samsung Galaxy A7 - model A8 ponúkne ešte tenší profil a väčšiu obrazovku
foto: Samsung Galaxy A7 – model A8 ponúkne ešte tenší profil a väčšiu obrazovku

Jediné o čom sa nehovorí je cena, predpokladáme však, že nebude najnižšia. Na oficiálne potvrdenie si budeme musieť ešte počkať, rozhodne sme však na tento nový phablet zvedaví.