OnePlus má dnes niečo predstaviť. Bude to OnePlus 2?

OnePlus na dnes usporiadal konferenciu, na ktorej možno predstaví svoju novú vlajkovú loď.

0

Čínsky výrobca OnePlus nedávno potvrdil, že v roku 2015 sa môžeme tešiť na nový smartfón. Šepká sa dokonca o dvoch modeloch. Jeden s high-end špecifikáciami a druhý strednej triedy. Oba by mali byť dostupné až v druhej polovici 2015.

To však neznamená, že aspoň jedno zariadenie nebude predstavené už v blízkej budúcnosti. OnePlus One sme prvýkrát videli v apríli 2014. Možno je teda čas na novú vlajkovú loď.

Spoločnosť nedávno rozposlala pozvánky na konferenciu, ktorá sa bude konať 20. apríla. Čo na nej uvidíme, momentálne nie je jasné. Je však dosť pravdepodobné, že pôjde práve o nový smartfón.

OnePlus 2 má mať 5,5-palcový displej a výkonný procesor. Keďže heslom firmy je #NeverSettle (nikdy sa neuspokojte), pôjde asi o Snapdragon 810. K nemu by sa hodili aj 4 GB pamäte RAM. Ide však iba o špekulácie. Nechajme sa prekvapiť.

Šéf firmy, Carl Pei, už v minulosti povedal, že nová vlajková loď bude o niečo drahšia. Starý model sa pritom bude ďalej predávať za rovnakú cenu. Potvrdil tiež, že OnePlus 2 vyrobia z kvalitnejších materiálov. Rozhodne sa teda máme na čo tešiť. Sme zvedaví, či sa „zabijakovi vlajkových lodí“ druhej generácie podarí spraviť väčší boom, ako originálnemu OnePlus One. Latka je nasadená vysoko.

Okrem high-end modelu sa často hovorí aj o lacnejšom smartfóne s menej výkonnými komponentmi a nižšou cenou. Ten by mal konkurovať zariadeniam strednej triedy.