LG G2 začína získavať aktualizáciu na Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop sa konečne začína predierať aj na obľúbenú vlajkovú loď LG G2 z roku 2013. O aktualizácii informovali hlavne americké médiá, ktoré upozornili, že Lollipop mieri na modely určené pre operátora Verizon. My však vieme, že Lollipop je pripravený aj pre európske krajiny.

LG G2 je jedným zo zariadení, ktoré ponúkajú najlepší pomer ceny ku výkonu. Na základe LG G2 vznikol aj masívne populárny Nexus 5, ktorý aj dnes patrí k jedným z najlepších Android zariadení. LG G2 ponúka 5,2-palcový Full HD displej, 13 Mpx zadný fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a čipset Snapdragon 800, ktorý poskytuje dostatočne vysoký výkon. LG G2 si momentálne môžete kúpiť už od 256€.

Prečítajte si: 8 funkcií v Android 5.0 Lollipop, ktoré v iOS 8 od Apple nenájdete

Android 5.0 Lollipop ponúka rad vylepšení. Aktualizácia teda prinesie nový Material Dizajn, projekt Volta, ktorý predĺži výdrž batérie a ďalšie vylepšenia, či už tie, ktoré zvýšia výkon, bezpečnosť alebo stabilitu.

Aktualizácia je momentálne podľa webu lg-phone-firmware.com dostupná už aj pre Taliansko, Maďarsko, Portugalsko, Španielsko a ďalšie. Slovensko zatiaľ do zoznamu zaradené nebolo.

Vďaka za tip, Michal!