Úvod Smartphony Aktualizácie Android 5.1 Lollipop mal prejsť certifikáciou pre Sony Xperia Z3 a Sony...

Android 5.1 Lollipop mal prejsť certifikáciou pre Sony Xperia Z3 a Sony Xperia Z3 Compact

29

Sony to možno s rýchlosťou aktualizácie na Android 5.0 Lollipop odflákol, no vyzerá to tak, že rovnakú chybu už s Android 5.1 Lollipop nespraví. Nový firmware mal totiž prejsť certifikáciou pre Sony Xperia Z3, ako aj pre Sony Xperia Z3 Compact.

Zatiaľ čo sa v dokumentácii priamo nespomína výraz Android 5.1 Lollipop, firmware s označením 23.2.A.0.278 jasne naznačuje, že sa jedná o novú aktualizáciu, ktorá je dokonca o niečo ďalej než Android 5.0.2, ktorý Sony odkončil 16. marca. Nová verzia firmwaru bola zatiaľ certifikovaná len pre modely Xperia Z3 D6653 a Xperia Z3 Compact D5833.

Android 5.1 Lollipop prináša lepšiu výdrž batérie a ďalšie menšie vylepšenia, hlavne čo sa 64-bitového ART compileru týka. Ten je totiž zodpovedný za rýchlejšie otváranie aplikácie. Medzi ďalšími vylepšeniami je lepšia správa operačnej pamäte RAM a vylepšenie celkovej stability systému.

Je nutné poznamenať, že sa jedná len o testovaciu verziu firmwaru a preto jeho samotné nasadenie do živej prevádzky môže ešte nejakú dobu potrvať.

certifikacia-1
certifikacia-2