Foto: Android Central

Takže nie 45, ani 50 miliónov. Samsung vraj predá až 55 miliónov kusov jeho vlajkových lodí. Verzia so zahnutým displejom, S6 Edge, má pritom odhryznúť poriadny kusisko koláča. Operátori a predajcovia smartfónov si totiž už teraz objednali viac než 20 miliónov smartfónov, čo je rekordne vysoké číslo, ktoré môže otriasť aj predajmi iPhonov.

Samsung kvôli úspechu svojej vlajkovej lode (ktorá sa ešte ani nezačala predávať) už teraz začal zvyšovať produkciu a do konca apríla vyrobí 13 miliónov kusov Galaxy S6. Telefón bude po celom svete dostupný od 10 apríla. Očakáva sa, že spoločnosť bude oslavovať rekordné predaje. Podľa analytikov z DRAMeXchange sa tento rok predá spomínaných 55 miliónov kusov Galaxy S6 a S6 Edge. 22,2 miliónov v druhom, 16,2 miliónov v treťom a 12,5 miliónov vo štvrtom štvrťroku 2015.

Dosiahnuť tieto čísla však nakoniec nemusí byť až tak jednoduché. Taiwanský výrobca HTC rozhodne zabojuje so svojím One M9, veľa sa hovorí aj o LG G4 a Sony Xperia Z4. Nakoniec, v septembri 2015 prídu na trh nové iPhony, ktoré väčšinou poriadne znížia predaje všetkých high-endov s Androidom.

Myslíte si, že Samsung má potenciál predať 55 miliónov kusov svojej novej vlajkovej lode, alebo sa jeho možnosti veľmi preceňujú?