Úvod Výrobcovia Samsung Samsungu sa s Galaxy S6 darí, počet pred-objednávok stúpa závratnou rýchlosťou

Samsungu sa s Galaxy S6 darí, počet pred-objednávok stúpa závratnou rýchlosťou

29
Samsung Galaxy S6 a S6 edge

Nové torpédo z dielne juhokórejského výrobcu bude zrejme valcovať doterajšie rekordy. Samsung už stihol zaregistrovať niekoľkomiliónový dopyt a to iba od mobilných operátorov, ktorí majú s horúcou Android novinkou veľké očakávania.

Kórejské média prezradili, že množstvo týchto predbežne-objednaných Galaxy S6 a S6 edge dosiahol počet viac ako 20 miliónov kusov (15 miliónov S6 a 5 miliónov S6 edge). Celkové čísla by však mohli byť na úplne inej úrovni, ak ich by sa do nich započítali aj pred-objednávky z bežných obchodov s elektronikou či pred-objednávky z oficiálnych obchodov Samsungu.

Informácie pochádzajú od Korea Times, ktoré však citujú jedného z vrcholových manažérov popredného mobilného operátora z Európy. Hovorca výrobcu odmietol tieto čísla komentovať.

J. K. Shin, šéf spoločnosti Samsung, prezradil ešte počas MWC 2015 obrovský záujem aj od iných TOP klientov. Taktiež predpovedá oveľa väčší záujem, aký bol o predchodcu Galaxy S5. Mnohí analytici vsádzajú na prémiové materiály, luxusný dizajn a predovšetkým originálny hardvér.

Jedna z prvých krajín, kde spustili oficiálne pred-objednávky, je Holandsko. Cena za 32 GB model klasickej Galaxy S6 tam vyskočila na 700 a cena za nekonvenčnú S6 edge až na 850 eur.