Univerzita Ohio state v Columbuse nedávno zverejnila štúdiu o mužoch, ktorí sa radi „reprezentujú“ na sociálnych sieťach. Reč je samozrejme o selfíčkach, ktoré už nie sú výhradne ženskou doménou. Vedci v štúdii prišli k prekvapivým záverom, ktoré by vás mohli poriadne vydesiť. 

Vedecký tím na čele s Jesse Foxovou pozoroval 800 mužov vo veku 18 – 40 rokov. Tí vyplnili dotazník týkajúci sa ich správania na sociálnych sieťach a potom podstúpili psychologické testy.

Pravdepodobne nikoho neprekvapí, že muži, ktorí často dávali svoje „selfíčka“ na Facebook, Instagram a ďalšie sociálne siete mali sklony k narcizmu. Narcizmus je psychická choroba pri ktorej si myslíte, že ste lepší, krajší, múdrejší a šikovnejší, než všetci ostatní na svete.

Dosť prekvapivé však bolo, že muži aktívni na sociálnych sieťach mali aj psychopatické a asociálne sklony. Nie každý, kto stále nahráva vlastné fotky na Facebook je hneď psychopat, no určitá pravdepodobnosť tam je.

Mimochodom, psychopatia je nedostatok úcty a empatie k ostatným. Títo ľudia tiež väčšinou reagujú impulzívne a neuvedomujú si dôsledky svojho správania.

Poznáte niekoho, na koho by tento popis sedel?

astronaut selfie