Koncept LG G4

V posledných dňoch rezonuje v segmente smartfónov hlavne Samsung s novými Galaxy S6 a S6 Edge, v neposlednom rade si však svoju pozornosť zaslúži aj HTC svojim One M9.

K týmto popredným výrobcom samozrejme patrí aj LG, kde sa táto spoločnosť rozhodla predstaviť svoj nový top model na samostatnom podujatí, ktoré sa bude podľa predbežných informácií konať niekedy v apríli.

LG G3 je bezpochyby skvelý high-end smartfón navyše za veľmi slušnú cenu, pričom sa môže pochváliť inováciami v podobne laserového zaostrovania fotoaparátu či tlačidlami na zadnej strane.

Koncept LG G4
Koncept LG G4

Logicky sú teda všetci zvedaví, čo zaujímavé prinesie nová generácia vlajkovej lode.

Aspoň ako-taký obraz o novom LG G4 verejnosti poskytol riaditeľ mobilnej divízie LG, Cho Juno.

Cho Juno prezradil, že LG G4 bude radikálne odlišná od súčasného modelu LG G3 a zároveň naznačil nové užívateľské rozhranie LG UX 4, ktoré má byť proste najlepšie.

CEO LG sa taktiež vyjadril ku konkurencii, konkrétne k novým smartfónom od Samsungu.

Samsung odviedol pri Galaxy S6 zariadeniach veľmi dobrú prácu. Verím, že naša G4 bude taktiež dobrá. LG investovalo do LG G4 obrovské prostriedky a máme veľké očakávania. – Cho Juno

Čo teda môžeme od LG G4 očakávať, keďže bude úplne iný?

Pravdepodobne sa aj v tomto prípade dočkáme prémiového kovového spracovania bez použitia plastu, LG podobne ako Samsung vyvíja vlastný čipset, teoreticky sa teda vyhne high-end čipu od Qualcomm-u, ďalej má LG vlastnú divíziu vývoja pre batérie, môžeme teda očakávať rýchlejšie nabíjanie a lepšiu výdrž, a na svižnosti určite pridá už spomínané užívateľské prostredie LG UX 4.

Ťažko povedať, či sa LG so svojim G4 inováciami dotiahne na Galaxy S6 Edge, ak však ponúkne prijateľnú cenu, čo určite po vzore G3 ponúkne, z novej G4 môže byť predajný hit ako v prípade modelu G3.

Vlastníte smartfón s logom LG? Ste s ním spokojní?