Taiwanský výrobca, HTC, ešte 1. marca na MWC 2015 predstavil svoju novú vlajkovú loď, One M9. Z času na čas sa šepká aj o jeho vylepšenej verzii s 5,2-palcovým QHD displejom. Nedávno sme sa dozvedeli, že by mala byť predstavená koncom marca, prípadne začiatkom apríla. O tomto záhadnom zaradení vieme snáď všetko, no stále nie je isté, či nakoniec uzrie svetlo sveta.

HTC One M9+ ponúkne spomínaný 5,2-palcový QHD
2560 x 1440p) displej, osemjadrový 64-bit procesor Snapdragon/MediaTek v závislosti od regiónu, 3 GB pamäte RAM, 20,7 Mpix zadný fotoaparát a iba 2 840 mAh batériu. Špecifikácie však nie sú oficiálne a môžu sa zmeniť.

Dnes sa objavili rendery tohto tajomného zariadenia spolu so súčasnou vlajkovou loďou. Poskytol nám ich zdroj @onleaks, ktorý sa v minulosti málokedy mýlil a zverejnil aj údajné rendery Sony Xperia Z4.

Podľa obrázkov vidíme, že HTC One M9+ je trochu väčší. Na spodnej strane má hardvérové tlačidlo, ktoré predeľuje BoomSound reproduktor. Na displeji však vidno softvérové tlačidlá, možno je to teda niečo iné (senzor odtlačkov prstov?).

Na zadnej strane pozornosť pritiahne duálny fotoaparát s kruhovými šošovkami. Tie nevyzerajú práve najlepšie, no aj HTC One M9 mal v testovacej fáze kruhovú šošovku, ktorá sa neskôr zmenila na štvorcovú. Niečo podobné sa teda môže stať aj One M9+.

Nakoniec, kolovali už aj dohady, že zariadenie bolo zrušené. Prípadne sa môže objaviť iba na východných trhoch ako telefón z línie Desire. Nemôžeme si byť úplne istí, či nakoniec príde aj do Európy.

HTC-One-M9-plus1
htc-one-m9-plus-unik
one m9 plus desire a55 (2)
one m9 plus desire a55
htc one m9 plus Desire A55
htc one m9 plus Desire A55 (2)