Koncepty One M9 a Galaxy S6 porovnané s iPhone 6

Prvý marec bude pre každého fanúšika mobilných technológií sviatkom. Svoje novinky v jeden deň, na MWC 2015, totiž predstaví ako Samsung, tak aj HTC. O svojich plánoch nám obe spoločnosti dali vedieť už dávnejšie, takže je čas pripraviť sa na Galaxy S6 a One M9.

Zatiaľ čo predchodcovia noviniek, Galaxy S5 a One (M8) boli dosť odlišné zariadenia, Galaxy S6 a One M9 by mali mať veľa spoločného. Server Phone Arena našiel minimálne päť vlastností, resp. funkcií, s ktorými prídu obe vlajkové lode.

one-m9-vs-galaxy-s6-konstrukcia

Kovová konštrukcia

Samsung svoju vlajkovú loď radu Galaxy S prvýkrát oblečie do kovového šatu. Aspoň to tvrdia špekulácie pochádzajúce ešte z roku 2014, ktoré sa neustále opakujú. Obrázky, ktoré výrobca zverejnil okrem iného napovedajú aj to, že Galaxy S6 bude poriadne tenký (pravdepodobne okolo 7 mm).

One M9 pravdepodobne nebude až tak tenký, no jeho celokovová konštrukcia bude jednoznačne krásna. O tom, ktorá kovová konštrukcia bude nakoniec krajšia, budete musieť rozhodnúť len a len vy.

procesory

64 bitové, 8-jadrové procesory

Procesory, ktoré budú poháňať obe vlajkové lode na prevkavepenie mnohých nevyrobí rovnaká spoločnosť. Oba modely však ponúknu 8 jadier a podporu 64 bitových aplikácií.

Samsung Galaxy S6 by mal ponúknuť vlastný Exynos 7420, zatiaľ čo One M9 by mal prísť s očakávaným Snapdragon 810 od Qualcommu. To, ktorý z nich bude výkonnejší zatiaľ nevieme, no už teraz vieme, že to bude poriadne zaujímavý súboj.

one-m9-vs-galaxy-s6-zadne-fotoaparaty

Zadné fotoaparáty s rozlíšením aspoň 16 Mpx

Minuloročný Galaxy S5 ponúkol 16 Mpx senzor a vyzerá to tak, že aj nový Galaxy S6 ponúkne rovnaký počet megapixelov. Je však viac než pravdepodobné, že Samsung popracoval na kvalite fotografií.

V prípade One M9 sa bude jednať o dramatickejšie navýšenie megapixelov. Vymení totiž 4 Mpx UltraPixelový senzor (ktorý sa presunie na prednú stranu), za tradičnejšiu 20 Mpx jednotku. Pevne veríme, že tým vyrieši jednu z najčastejších sťažností – kvalitu fotografií.

one-m9-vs-galaxy-s6-predne-fotoaparaty

Vylepšené predné fotoaparáty

Dnešné vlajkové lode musia ponúknuť výborné fotoaparáty ako na zadnej, tak aj na prednej strane. Minuloročný One (M8) ponúkol širokouhlý, 5 Mpx fotoaparát, ktorý bol ako stvorený pre selfie. Tohtoročný model by mal mať podobné špecifikácie a dokonca sa povráva o tom, že použitý senzor by mohol disponovať technológiou UltraPixel.

Aj Galaxy S6 by mal ponúknuť širokouhlú, 5 Mpx jednotku. Jednať sa má o podobný, resp. mierne vylepšený model jednotky, ktorú používa Galaxy Note 4.

one-m9-vs-galaxy-s6-rezim-setrenia

Režim šetrenia batérie

Batéria smartfónu je veľmi dôležitá, hlavne vtedy, keď je nabitá. Mnohí z výrobcov si to konečne začali uvedomovať a tak sa podobné počiny objavili už minulý rok. Režim extrémneho šetrenia batérie sa objavil ako v Galaxy S5, tak aj vo One (M8).

Oba modely by mali ponúknuť akumulátory, ktoré svojou kapacitou nepresiahnu 3 000 mAh a preto sa môžeme tešiť na inteligentné šetriče energie, ktoré novinkám pomôžu zvládnuť aj tie najnáročnejšie dni.

V našej nedávnej ankete ste dali prednosť Galaxy S6. To, ako sa novinky výrobcom podarili ukážu až prvé testy.