Úvod Výrobcovia Samsung Samsung zaútočí na Apple Pay. Akvizícia spoločnosti LoopPay je realitou

Samsung zaútočí na Apple Pay. Akvizícia spoločnosti LoopPay je realitou

4

Bezkontaktné platby sú nepochybne hudbou digitálnej budúcnosti, nakoľko modernizácia nášho sveta pomaličky vytláča fyzické peniaze pomaličky do ústrania.

Aj keď bola možnosť platiť za služby či výrobky prostredníctvom smartfónu a kompatibilného terminálu medzi nami už dlhšie, skutočnú pozornosť spotrebiteľov zaujal koncom minulého roka až Apple Pay. A jeho úspech hovorí za všetko.

Juhokórejský rival má však do budúcnosti zrejme podobné plány, čomu naznačuje oficiálne potvrdenie akvizície, v ktorej si Samsung presunul pod svoje krídla ambiciózny start-up LoopPay za bližšie nešpecifikovanú cenu. Upozornil web Reuters.

Dnes je pre LoopPay a všetkých, ktorí nás posledné roky podporovali, veľký deň. Som nadšený možnosťou oznámiť vám, že LoopPay podpísal zmluvu pre realizáciu akvizície, vďaka ktorej sa stal súčasťou Samsung Electronics America, Inc.

Platobný systém LoopPay – narozdiel od Apple Pay – nevyžaduje výhradne iba NFC komunikáciu (čip NFC v mobilnom zariadení a podporované zariadenie pri pokladni).

Zákazník môže na realizáciu bezkontaktnej platby totiž využiť aj klasický terminál s tradičným magnetickým prúžkom, cez ktorý prechádza pri platení vyhradená časť platobnej karty.

Systém bude vďaka tejto výhode podporovať viac ako 10 miliónov prevádzok, pričom Pay od Apple podporuje zatiaľ iba okolo 220,000. Informoval web Phone Arena.

Technológia LoopPay by mala byť integrovaná v očakávanom smartfóne Samsung Galaxy S6, a to vrátane následujúcich generácií.

Viac sa však už dozvieme 1. marca na MWC 2015, kde podľa všetkého uzrie svetlo sveta i nový platobný systém spoločnosti Samsung.