Úvod Zaujímavosti Minecraft je najpopulárnejšia hra na YouTube

Minecraft je najpopulárnejšia hra na YouTube

13

Herné videá momentálne na YouTube tvoria obrovský profit. Najväčší youtuberi na nich zarábajú doslova milióny eur. Najsledovanejší youtuber, PewDiePie má viac ako 34 miliónov odberateľov. Väčšina jeho videí je pritom o viac či menej známych hrách, ktoré našiel na internete.

Iba jedna im však môže vládnuť. Svätým grálom YouTube je momentálne Minecraft. Tento kockovaný svet učaril doslova miliónom, ak nie miliardám ľudí. Jeho majiteľ si nedávno kúpil dom za 70 miliónov dolárov a čo je najzaujímavejšie, na streamovacej službe od Googlu je jednoznačne na prvom mieste.

Ak sa pozriete na 20 najsledovanejších videí za minulý mesiac, zistíte, že Minecraft sa v nich vyskytuje najviac. Herné videá majú 96,6 percent videní (zvyšné štyri percentá tvoria videá o mačkách) a Minecraft si odhryzol 41% z koláča. S 2,4 miliardami videní jednoznačne víťazí.

najpozeranejsie hry na youtube

Druhé miesto obsadila známa hra GTA s 790 miliónmi a tretie miesto okupuje Fifa s 368 miliónmi zhliadnutí. Herným videám sa venovala aj jedna časť South Parku. Živia tisícky ľudí a bavia milióny.

Ste aj vy fanúšikmi legendárnych Let’s Play-ov?