Úvod Novinky Aktuálne „Tá druhá“ Motorola sa ponúka na predaj

„Tá druhá“ Motorola sa ponúka na predaj

0

Poznáte firmu Motorola? V poslednom čase ponúka naozaj zaujímavé smartfóny a vyrába aj najnovší Nexus 6. V roku 2011 ju odkúpil Google za 12,5 miliárd iba preto, aby ju o tri roky neskôr predal za 2,9 miliardy dolárov. Momentálne Motorola Mobility patrí pod čínsku spoločnosť Lenovo.

Každopádne, existuje ešte jedna Motorola, konkrétne Motorola Solutions. Tá vznikla rozpadom pôvodnej firmy (Motoroly) na dve časti v roku 2009 a naďalej zostala v pluse. Momentálne predáva rádiá, pagery, RFID čipy a dokonca aj smartfóny a tablety, i keď tie nie sú bežne dostupné pre spotrebiteľov.

Motorola Solutions má momentálne hodnotu 15 miliárd dolárov (65 dolárov za akciu). Otázkou teda ostáva, kto by mal o firmu záujem. Google už druhýkrát Motorolu pravdepodobne nekúpi a okrem neho je na trhu iba málo spoločností, ktoré by si niečo podobné mohli dovoliť.

Motorola Solutions je súčasťou firmy založenej v roku 1928, ktorá okrem iného zabezpečovala komunikáciu pri letoch na Mesiac koncom 60. a začiatkom 70 rokov minulého storočia.

Nejakí záujemcovia?