Úvod Novinky Android Android 5.0 Lollipop je stabilnejší, než iOS 8

Android 5.0 Lollipop je stabilnejší, než iOS 8

50

Keď v septembri prišiel na scénu nový Android 5.0 Lillopop, všetkých nás zaskočil obrovskými zmenami. Najviac je to vidieť na dizajnovom jazyku. Material Design sa nepodobá na nič, čo Google predstavil predtým. Veľa ľudí však od lollipopu odrádza fakt, že nie je taký rýchly a stabilný, ako KitKat. Alebo je?

Nuž, podľa najnovších štatistík z webu ZDNet je Android 5.0 Lollipop dokonca stabilnejší, než iOS 8 od Applu. Šanca, že vám spadne sú iba dve percentá, zatiaľ čo pri iOS je to 2,2%. Ak si to porovnáme s minuloročnými verziami, zistíme, že Android si pekne prilepšil. 4.4.X KitKat totiž padal v 2,6% prípadov. Na druhej strane, iOS 7 s 1,9% bol o niečo lepší, než osmička.

Môžete samozrejme namietnuť, že ide len desatiny percenta, no práve na týchto malých rozdieloch najviac záleží. Otvárajú nám možnosť ďalšieho zlepšovania a ak Google opäť odvedie tak skvelú prácu, ako minulý rok, mýty o zalagovanom Androide ktorý stále padá snáď konečne vymiznú.

Ak na svojom zariadení máte Android 5.0 Lollipop, všimli ste si nejaké zmeny v stabilite systému? Je na tom teraz lepšie alebo horšie?