VIDEO: Dron natočil masívny rozsah deštrukcie úplne zničeného letiska v Donecku

Krátke video z dronu, ktorý preletel nad zničeným letiskom v Donecku poodkryl rozsah škôd, ktoré spôsobili nepokoje.

8

Letisko v Donecku ešte v roku 2012 zrekonštruovali za 686 miliónov eur. Vďaka videu natočeného pomocou dronu sa odkryl rozsah škôd, ktoré spôsobila vojna ukrajinskej armády proti ruským separatistom. Nepokoje pretrvávajú od mája minulého roku a zatiaľ to nevyzerá tak, že by sa blížil koniec.

Letisko sa nachádza na strategickej pozícii, len pár minút od Donecka. Video natočil dron patriaci členom Army SOS, iniciatívy, ktorá pre ukrajinskú armádu pomáha získavať finančné prostriedky.

Denník N ďalej informoval o tom, že letisko má byť stále v rukách Ukrajiny a brániť ho majú jej vojaci, ktorí sú známi pod prezývkou kyborgovia. Za obeť padla aj dispečerská veža, ktorá bola len pred pár rokmi časťou obrovskej rekonštrukcie.

Modernizácia donetského letiska stála 686 miliónov eur
Modernizácia donetského letiska stála 686 miliónov eur

Boje v Donecku odsudzujú takmer všetky západné štáty, na čele s Nemeckom. Angela Merkelová, nemecká kancelárka, preto upozornila Rusko, že v prípade ďalšieho podporovania separatistov na krajinu uvalia ďalšie sankcie. Prezident Putin, ktorý sa mal dostaviť na summit G7, usporiadaný Nemeckom, naň nakoniec pozvaný nebude.