Pre fanúšikov fotenia tu máme ďalšie slepé porovnanie. V minulosti boli tieto pokusy veľmi úspešné a preto v nich pokračujeme. Tentokrát sa pozrieme na dva známe prerastené telefóny, ktoré si pozornosť rozhodne zaslúžia.

Za firmu Samsung sa do ringu postavil Galaxy Note 4 so 16 Mpix senzorom a optickou stabilizáciou obrazu. Pokiaľ ide o jeho súpera, je tu smartfón od Motoroly s čistým androidom, ktorý sa zaraďuje do rodiny Nexusov. Konkrétne šiesta generácia úspešnej série. Tento telefón používa opticky stabilizovaný 13 Mpix fotoaparát.

Tentokrát bude porovnanie trochu iné. Hlasovať totiž môžete až päťkrát. Pri každom pokuse sú fotky zo spomínaných zariadení pomiešané, takže si nikdy nemôžete byť istí, za čo hlasujete. Preto sa na ne poriadne pozrite a odmeňte tú lepšiu. Obe zariadenia robili fotky s pomerom strán 16:9 a s rozlíšením 9,7 megapixelov. Všetko bolo nastavené na automatický mód s vypnutým HDR.

Fotografie pochádzajú z webu phonearena.com, s ktorým si neskôr porovnáme výsledky.

Scéna 1: Deň

Začnime s fotografiami zo slnečného popoludnia.

pano1-labeled-F

[poll id=“342″]

 

Scéna 2: Vo vnútri

Tieto obrázky boli zachytené vnútri v supermarkete. Svetelné podmienky neboli práve najlepšie, no oba telefóny dokázali spraviť pekné fotky s množstvom detailov a farieb.

pano2-labeled-F

[poll id=“343″]

 

Scéna 3: Poobedie

Tretia scéna je podvečer. Na fotografiách je viac kontrastu a tieňov. Smartfónom zvyčajne robí problém správne zachytiť tmavé miesta, preto sa na nich pozrite dôkladnejšie.

pano3-labeled-F

[poll id=“344″]

 

Scéna 4: Detail

Tu je detail kríku s červenými bobuľami. Vysoký kontrast červenej ktorý majú občas smartfóny problém správne zachytiť. Tak, ktoré zariadenie odviedlo lepšiu prácu?

pano4-labeled-F

[poll id=“345″]

 

Scéna 5: Noc

Nakoniec tu máme nočný obrázok. Veľmi zlé svetelné podmienky smartfóny väčšinou nezvládajú a ak áno, často zachytia iba bielu farbu. Ktorý telefón je lepší pri nočných snímkoch?

pano5-labeled-F

[poll id=“346″]

Ďakujeme vám za hlasovanie, čoskoro sa dozviete výsledky.