Úvod Dohady Vojna fotoaparátov pokračuje: Oppo U3 ponúkne až 4x optický zoom

Vojna fotoaparátov pokračuje: Oppo U3 ponúkne až 4x optický zoom

Po Asus ZenFone Zoom s jeho 3x optickým zoomom sa objavili informácie o ešte kvalitnejšom riešení, tentokrát od Oppo.

2

O optickom zoome v smartfónoch (ktoré aj ako smartfóny vyzerajú), sme prvýkrát počuli minulý rok. Hovoril o ňom šéf HTC vrámci vývoja ich high-end ultrapixelových fotoaparátov pre HTC One (M9). Zdá sa, že mal pravdu. Optický Zoom sa totiž naozaj stal realitou, aj keď zatiaľ nie v HTC. Najprv sa objavil v ASUS Zenfone Zoom a najnovšie by ho mal mať aj Oppo U3.

Informácie o Oppo U3 unikli po tom, čo bol telefón certifikovaný v Číne. Nakoniec, takto sme sa už dopočuli o viacerých pekných ázijských kúskoch, ešte pred ich oficiálnym predstavením.

Oppo U3 podľa všetkého ponúkne vcelku solídne špecifikácie. Ešte pred dvomi rokmi by to bola vlajková loď, dnes patrí do vyššej strednej triedy. Smartfón vraj disponuje 5,9 palcovým full HD (1920 x 1080p) displejom a osemjadrovým procesorom s taktom 1,7 GHz. Nájdete v ňom aj 2 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB úložného priestoru. Vpredu sa na vás pozerá 5 Mpix „selfie“ fotoaparát.

Najzaujímavejšie technológia v novom Oppo U3 je však vzadu. Nájdete tam totiž 13 Mpix fotoaparát so 4x optickým Zoomom. Cena telefónu momentálne nie je známa.

Oppo-U3-smartphone-and-Oppo-PM-3-headset (1)
Oppo-U3-smartphone-and-Oppo-PM-3-headset (2)
Oppo-U3-smartphone-and-Oppo-PM-3-headset (3)
Oppo-U3-smartphone-and-Oppo-PM-3-headset (4)
Oppo-U3-smartphone-and-Oppo-PM-3-headset
Check-out-the-Oppo-PM-3-headphones