Úvod Android Wear Nová aplikácia umožní ovládať auto od Hyundai prostredníctvom Android hodiniek

Nová aplikácia umožní ovládať auto od Hyundai prostredníctvom Android hodiniek

1

Juhokórejský výrobca automobilov prišiel s veľmi zaujímavým riešením, vďaka ktorému dokážete odomknúť alebo rovno naštartovať cez hlasový povel vaše vozidlo s podporou pre danú technológiu. Podmienkou je vlastniť Android Wear hodinky a mať nainštalovanú príslušnú aplikáciu.

Automobilka Hyundai spravila ďalší krok do budúcnosti. Majitelia áut s touto populárnou značkou totiž nadobudnú možnosť ovládať na diaľku ich štvorkolesového miláčika, a to bez potreby nosiť pri sebe dodatočné príslušenstvo, ktoré by im len zbytočne zavadzalo vo vreckách.

Špeciálna aplikácia pre hodinky s operačným systémom Android Wear – Blue Link – zvládne okrem zamknutia či odomknutia dverí aj množstvo iných funkcií. Používateľ tak týmto spôsobom môže naštartovať alebo vypnúť motor, nájsť lokalitu parkovania, ovládať svetlá alebo rovno trúbiť. K dispozícii sú aj hlasové povely, ako napríklad „Start my car„. Názornú ukážku nám predvedie Hyundai na CES 2015 v Las Vegas o pár dní.

Aplikácia s obdobnou funkcionalitou je už dlhšie dostupná aj pre Android smartfóny v obchode Google Play. Viac praktických detailov nájdete vo videu nižšie.

Zdroj: hyundaiusa.com via phonearena.com; Foto: androidauthority.com