Úvod Aplikácie AKTUALIZÁCIA: Aplikácia Google Translate dokáže preložiť text, na ktorý namierite s foťákom

AKTUALIZÁCIA: Aplikácia Google Translate dokáže preložiť text, na ktorý namierite s foťákom

8

Obľúbená Android aplikácia od internetového giganta umožní po čerstvej aktualizácii prekladať cudzie slová, nachádzajúce sa všade okolo nás. Stačí len jednoducho spustiť príslušnú funkciu a zobrať do záberu cez fotoaparát daný text, napríklad na plagáte. Google Translate ho okamžite preloží a miesto neho ukáže na displeji zariadenia preložený text, a to v jazyku, ktorý ovládate.

Ide o technológiu aplikácie Word Lens – tú Google po novom integroval priamo do Translate. Vo výbave teda nechýba ani prekladanie textu v reálnom čase či podpora pre angličtinu, francúzštinu, nemčinu, taliančinu, portugalčinu, rusčinu a španielčinu. A najlepšie na tom celom je, že nepotrebujete pripojenie k internetu.

Niečo podobné umožňovala aplikácia už dlhšie, používateľ však musel text pred jeho preložením do jedného z 36 jazykov najskôr odfotografovať.

Aktualizácia by mala byť dostupná cez obchod Google Play v nadchádzajúcich dňoch.

google-translate-word-lens

Aktualizačný balíček prináša i rýchlejšie prekladanie hovorovej konverzácie (rozhovor Nemca s Američanom a i.). Táto funkcionalita je v aplikácii už od roku 2013, odteraz však ponúkne používateľom pohotovejšie reakcie, čo sa nepochybne hodí pri dôležitom obchodnom rokovaní.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.translate&hl=en“]