Úvod Novinky Facebook v novinkách začne zobrazovať informácie o nezvestných deťoch

Facebook v novinkách začne zobrazovať informácie o nezvestných deťoch

0
Príklad oznámenia o nezvestnom dieťati. Zdroj: FB

Facebook vďaka jeho obrovskému počtu používateľov pomôže pri hľadaní nezvestných detí. Spoločnosť oznámila spoluprácu s National Center for Missing and Exploited Children.

Informácie, ktoré sa zatiaľ zobrazia len Američanom bude zobrazovať priamo v novinkách, ako by sa jednalo o príspevok od vami sledovanej stránky alebo vášho priateľa. Informácie pritom neuvidia všetci. Presné demografické zacielenie budú mať na starosti vyšetrovatelia.

V USA už niekoľko rokov prevádzkujú systém, ktorý pomáha upozorniť bežných ľudí na to, že v ich okolí sa stratilo dieťa, alebo že bolo unesené. Jedným z príkladov je rozposlanie miliónov SMS správ všetkým ľuďom v okolí. Na Facebooku sa informácie nezobrazia okamžite, no budú oveľa detailnejšie s odkazom, kde sa o danom prípade môžete dozvedieť viac.

Tam však program s prezývkou AMBER nekončí. V právomoci totiž majú prerušenie televízneho vysielania a prevzatie kontroly nad tabuľami umiestnenými na diaľniciach. Američania majú program AMBER už od roku 1996 a vďaka upozorneniam sa mu podarilo nájsť až 720 detí. Facebook používajú milióny Američanov, vďaka čomu je skvelým nástrojom pre takéto upozornenia.