Úvod Novinky Známa mačka Grumpy cat svojej majiteľke za 2 roky zarobila takmer 100...

Známa mačka Grumpy cat svojej majiteľke za 2 roky zarobila takmer 100 miliónov dolárov

6

Grumpy cat je internetovou senzáciou už dva roky. Zlomyseľne vyzerajúca mačka pritom nevyzerá dvakrát priateľsky, alebo milo. Pre jej majiteľku, Tabathu Bundesen z americkej Arizony predstavuje obrovský biznis.

Mačka, ktorej skutočné meno je Tardar Source, vďaka reklame zarobila približne 99,5 miliónov dolárov. Objavila sa v knihách, ako aj vo filme.

Čo dokázala moja mačka za dva roky je nepredstaviteľné a absolútne šokujúce,“ povedala v rozhovore pre britský server Express. „Už po pár dňoch odkedy sa objavila na sociálnych sieťach som mohla dať z pozície čašníčky výpoveď. Telefón sa odvtedy nezastavil, neustále mi vyzváňa.

fun
Z „Grumpy cat“ sa stala internetová senzácia

Zárobky Grumpy cat predbehli aj zárobky mnohých amerických superhviezd, ako napríklad Gwyneth Paltrow, ktorá za uplynulý rok zarobila len 18,6 miliónov dolárov. To však nie je všetko, mačka na plnej čiare porazila aj najúspešnejších a najlepšie platených futbalistov, ako napríklad Cristiana Ronalda, ktorý minulý rok zarobil slušných 42,2 miliónov dolárov.

Výraz v tvári známej Grumpy cat je výsledkom nanizmu a prognatizmu. Z mačky sa okamžite stala internetová senzácia po tom, ako jej fotku na internet zavesil brat jej majiteľky. Grumpy cat si okamžite zamilovali státisíce ľudí. Na Instagrame má vyše 521 tisíc followerov, zatiaľ čo na Twitteri ich je niečo vyše 255 tisíc.

S jej podobizňou sa začalo predávať niekoľko produktov, ako napríklad ľadová káva s názvom Grumppuccino a mačka je taktiež tvárou značky Friskies. Minulý rok sa dokonca objavila na titulke veľkých novín, ako Wall Street Journal a New York Magazine.

Už čoskoro sa v kinách objaví nový film s názvom „Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever.” Jednať by sa pritom malo o žáner podobný spojeniu filmov Sám doma a Smrtonostná pasca.

Zdroj: BI