Úvod Novinky Xiaomi sa podarilo vyzbierať $1 miliardu od investorov. Celková firma má hodnotu...

Xiaomi sa podarilo vyzbierať $1 miliardu od investorov. Celková firma má hodnotu už vyše $45 miliárd

3

Ako zarobiť, keď predávate vaše výrobky s takmer nulovým ziskom? Je niekoľko spôsobov. Môžete k nim predávať štýlové príslušenstvo (za ešte štýlovejšiu cenu), môžete sa súdiť. Ciest je však oveľa viac.

Xiaomi je momentálne najväčším výrobcom smartfónov v Číne. Nedávno dokonca predbehol aj Samsung a Apple. Predaje firmy medziročne stúpli o viac než tristo percent a úmerne sa zdvihla samozrejme aj hodnota firmy, ktorá sa momentálne pohybuje na hranici 45 miliárd dolárov. To je 350% nárast za 12 mesiacov. Xiaomi sa tak stal skokanom roka. Pamätajte, že spoločnosť má ešte len štyri roky. Vybudovať niečo podobné za tak krátky čas, to je skutočne náročná úloha. Šéf spoločnosti, Lei Jun, preto dokonca dostal ocenenie najlepšieho biznismena roka.

xiaomi-valČínske jabĺčko si srdcia ľudí získalo hlavne kvalitnými smartfónmi za veľmi nízku cenu. Spomenúť môžeme napríklad vlajkovú loď Mi4 s top špecifikáciami za približne 400 eur. V dobe predstavenia tohto modelu ostatní výrobcovia predávali svoje zariadenia za 600 eur. V Číne je populárny aj Model Redmi 1S. Síce leží v „dolnej“ časti portfólia Xiaomi, no napriek veľmi nízkej cene ponúka procesor Snapdragon a HD (1280 x 720p) displej. V budúcnosti môžeme očakávať novú vlajkovú loď Xiaomi Mi5, ktorá by mala byť predstavená už januári na CES 2015 v Las Vegas.

Ako stúpa hodnota spoločnosti, stúpa aj počet investorov, ktorí sú do nej ochotní investovať poriadne napísaním tučných šekov. Týmto spôsobom Xiaomi tento rok získal jednu miliardu dolárov.

Zdroj: P