Úvod Novinky Google V amerických školách sú prvý krát v histórii populárnejšie Chromebooky ako iPady

V amerických školách sú prvý krát v histórii populárnejšie Chromebooky ako iPady

1

Vamerickom školstve je zvykom využívať pri vzdelávaní moderné technológie, pričom doteraz boli na prvom mieste populárne tablety iPad z dielne spoločnosti Apple.

Podľa analytickej spoločnosti IDC, školy v USA za tretí štvrťrok nakúpili celkovo 702 000 iPadov, no prekonali ich Chromebooky z diele Google, ktorých školy zakúpili 715 000.

Aj keď rozdiel nie je priepastný, môže naznačovať do budúcnosti rastúci trend, kde by mali byť Chromebooky viac a viac používanejšie v školách a vzdelávacích inštitúciach.

Chromebookom hrá do karát bezpochyby prijateľnejšia cena. Tie vedia školy zabezpečiť už od 199 dolárov v porovnaní s tabletmi iPad, ktorých nákupná cena začína na 379 dolároch po špeciálnej „vzdelávacej“ zľave.

Ďalšou nespornou výhodou Chromebookov je plnohodnotná klávesnica, dočasným problémom je však vzdelávací softvér. Obchod iTunes ponúka viac ako 75 000 vzdelávacích aplikácií, Google však už začal byť aktívnejší aj v tomto smere, hlavne v možnosti používania Android aplikácií pre vzdelávanie na daných chromebookoch.

Aj keď sú Chromebooky v našich končinách takmer neznáme, v USA sa tešia čoraz rastúcej popularite a je len otázkou času kedy sa začnú objavovať aj u nás. Prvým „odvážlivcom“ je spoločnosť Acer, ktorá začala Chromebooky predávať na trhu u našich susedov v Čechách.

Predstava lacného, ľahkého a kompaktného notebooku s dlhou výdržou batérie a rýchlym prístupom na internet je viac ako lákavá.

zdroj: TA