Úvod Dohady Samsung pracuje na špeciálnej verzii Galaxy S6

Samsung pracuje na špeciálnej verzii Galaxy S6

3

Začiatkom budúceho roka sa zrejme ohnutého displeja v najočakávanejšej vlajkovej lodi zrejme nedočkáme. Kórejský gigant však podľa uniknutých informácií z kuloárov aj napriek tomu pracuje na alternatívnej verzii, ktorú by mal ponúkať popri klasike.

Tech web SamMobile prišiel so správou, že Samsung chystá dve mierne-rozdielne prevedenia Galaxy S6. Súčasný prototyp mobilného zariadenia ale údajne neprejavuje žiadnu podobnosť so zobrazovacou technológiou v Galaxy Note Edge. A keďže sa čas na vývoj a výskum kráti, prítomnosť ohnutého displeja je teda v špeciálnej verzii veľmi nepravdepodobná.

O aké špeciálne funkcie oproti klasickej verzii pritom pôjde, nie je zatiaľ jasné.

Samsung pridelil príprave Galaxy S6 interné označenie ‚Projekt nula‘. Nová vlajková loď má oproti predchádzajúcim generáciám priniesť netradičné používateľské skúsenosti. Čo to všetko znamená, zatiaľ nikto presne povedať nevie. Medzi možnosťami zostáva veľká dizajnová zmena, prekopaná funkcionalita či integrácia čerstvo-vyvinutých technológií.

Nedávne úniky technických špecifikácií odhalili použitie 5.5-palcového displeja s vysokým rozlíšením, výkonného 8-jadrového procesoru, 16 Mpix fotoaparátu alebo 3 GB operačnej pamäte.

Samsung Galaxy S6 podľa všetkého predstavia vo februári 2015, predaj by mal teoreticky začať – ak nenastanú neočakávané zmeny – v apríli až máji.

Zdroj: sammobile.com via bgr.com; Foto: devianart.net