Úvod Dohady Samsung Galaxy Note 4 so Snapdragon 810 sa už testuje: Dostupnosť je...

Samsung Galaxy Note 4 so Snapdragon 810 sa už testuje: Dostupnosť je zatiaľ neistá

0

Samsung je známy tým, že len pár mesiacov po predstavení novej vlajkovej lode uvedie na trh ešte výkonnejšiu verziu s novým procesorom. Minulý rok okrem Galaxy S4 so Snapdragon 600 do Južnej Kórei vypustil aj model s novším Snapdragon 800 a tento rok Galaxy S5 dostala upgrade na Snapdragon 805 a dokonca aj nový 5,1″ QHD Super AMOLED displej, ktorý doteraz drží rekord za najjemnejší displej v masovo predávanom smartfóne.

Samsung očividne plánuje v tejto tradícii pokračovať a už aj testuje svoj nový phablet Galaxy Note 4 s procesorom Snapdragon 810. Telefón by mal doraziť do Južnej Kórei, ale možno sa oficiálne objaví aj v iných kútoch sveta, keďže niektorí operátori o model prejavili záujem.

Ak by sa nakoniec nový čipset od Qualcommu dostal do Note 4, bude to ešte chvíľu trvať, keďže procesory zatiaľ nie sú dostupné v dostatočnom počte. Prípadné uvedenie Galaxy Note 4 „Prime“ na trh tak môžeme očakávať najskôr v druhom štvrťroku 2015. Aj keby sme sa nakoniec nedočkali, nevadí. V roku 2015 bude predstavených kopec telefónov s novým Snapdragnom. Adreno 430 a 64-bit jadrá ale nepochybne vyzerajú lákavo.

Zdroj: PN