Úvod Novinky Samsung začína predávať Galaxy A5 aj v Európe. Toto je jeho cena!

Samsung začína predávať Galaxy A5 aj v Európe. Toto je jeho cena!

12

Nový smartfón od Samsungu, ktorý spoločnosť v Číne predstavila ešte minulý mesiac sa pomaly, ale isto prebojoval aj do Európy. Momentálne sa začal predávať v Rusku, no našli sme aj zmienky o dostupnosti v Holandsku.

Jedná sa o smartfón Galaxy A5, ktorý patrí do novej línie zariadení „Galaxy A“. V Rusku sa novinka začala predávať za 358 eur, zatiaľ čo cena v Holandsku je pri 409 eurách o niečo vyššia.

Galaxy A5 beží na Android 4.4 KitKat a ponúka 5-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 1 280 x 720 pixelov, zadný 13 Mpx fotoaparát, 5 Mpx predný fotoaparát, štvorjadrový 64 bitový čipset Snapdragon 410, 2 GB operačnej pamäti RAM a 16 GB vnútornej pamäti. Zariadenie poháňa 2 300 mAh batéria, ktorá sa nedá vymeniť. Na palube sa okrem toho nachádza aj slot pre microSD kartu, pomocou ktorého môžete pamäť rozšíriť o ďalších 64 GB.

Samsung do svojho portfólia pridaj aj Galaxy A3, ktorý bude v Holandsku od budúceho roka dostupný za 309 eur a Galaxy A7, ktorý zatiaľ nie je predstavený. Oficiálne by sa tak malo stať do konca roka. Jednať by sa malo pri 5,5 palcoch o niečo väčší smartfón.

Zdroj: PA