Úvod Novinky OnePlus odmieta obvinenia o tom, že zákazníkom posiela použité smartfóny

OnePlus odmieta obvinenia o tom, že zákazníkom posiela použité smartfóny

4
OnePlus One - 3 100 mAh

Nedávno sa na fórach objavili sťažností niektorých ľudí na to, že im z OnePlus poslali použité smartfóny. Po tom čo sťažnosti začali eskalovať sa k nim firma rozhodla vyjadriť.

V príspevku na diskusnom fóre OnePlus píše o siedmich incidentoch, v ktorých sa kupcovia hovorili o očividne použitých telefónoch, ktoré im boli doručené. Išlo pritom hlavne o otvorené krabičky, poškriabané displeje, fotografie v telefóne, nastavený systém a v jednom prípade dokonca extra fólia na displeji (ktorá vraj bola od predchádzajúceho používateľa.

OnePlus vysvetlil každý jeden prípad. Niektoré úplne, napríklad, extra fólia na displeji pochádzala ešte z čias, keď OnePlus balil svoje zariadenia s dvomi fóliami, aby tak lepšie chránil displej. Neskôr sa však od toho upustilo.

Pri 400 000 kusoch sa občas môže stať, že je krabica poškodená, alebo že dostanete poškriabaný smartfón. To je, bohužiaľ, fakt. Každopádne, spoločnosť OnePlus sa vyjadrila, že niektoré prípady ešte prešetrí.

Nakoniec, nedávno sa po internete začali šíriť správy o tom, že OnePlus One v skutočnosti nemá Gorilla Glass 3, keďže nie je na oficiálnom zozname zariadení, ktoré tento produkt využívajú. To tiež nie je pravda, keďže aj ďalšie smartfóny a tablety s Gorilla Glass 3 tam nie sú. Výrobca jednoducho nestihol aktualizovať svoj zoznam, prípadne na to pozabudol.

Zdroj: GA