Úvod Novinky Nenechajte sa nachytať: Alza vo výpredaji predáva takmer 5 ročný telefón, ako...

Nenechajte sa nachytať: Alza vo výpredaji predáva takmer 5 ročný telefón, ako by bol čerstvou novinkou

155

Aje to tu opäť. Keď sme vás naposledy informovali o nekalých praktikách, ktoré si pre svojich zákazníkov pripravil tím najväčšieho e-shopu operujúceho na Slovensku, dúfali sme, že s tým prestanú a svojich zákazníkov už nebudú zavádzať.

Včera sme však obdržali tip od jedného z nášho čitateľa, ktorý poukázal na výraznú zľavu päť rokov starého telefónu. Na tom by nič nebolo, ak by nebol v ich „Maxi výpredaji“ 59% zľavou ako nadčasový komunikátor s najnovšou verziou Androidu.

Možno sa pýtate, čo to je za nadčasový komunikátor a akú verziu Androidu vlastne má? Tak teraz sa dobre podržte. Alza.sk sa vám v úžasnej 59% zľave snaží predať HTC Desire (aj to českú verziu), ktorý bol predstavený vo februári 2010. O pár týždňov tak oslávi slušnú päťročnicu, čo je pre akýkoľvek smartfón úctyhodný vek. Najviac nás zarazilo tvrdenie pod telefónom: „HTC Desire je nadčasový komunikátor s obrovským displejom, bezkonkurenčnou funkčnou výbavou a najnovšou verziou operačného systému Android 2.1 Eclair.“ Nechýbajú ani zaujímavosti ako „O svižný chod sa postará výkonný 1 GHz procesor a 512 MB RAM.

Nadčasový komunikátor je stredná trieda spred piatich rokov
Nadčasový komunikátor je stredná trieda spred piatich rokov.

Alza ako pôvodnú cenu uvádza 420,94€, čo je na ich obranu pravdivý údaj. Zaradiť tak staré zariadenie, ktoré by si vo svete dnešných smartfónov doslova ani nepíplo do maxi výpredaja za 144,63€ je dosť na hrane. Človek, ktorý sa vo svete smartfónov nepohybuje by takýmto klamlivým tvrdeniam mohol ľahko uveriť.

Alzu sme už rovnako, ako Slovenskú obchodnú inšpekciu kontaktovali. Do času dokončenia tohto článku sme neobdržali odpoveď ani od jednej strany.

Nakoniec nám neostáva nič iné, len poprosiť vás o rozšírenie tejto informácie medzi svojimi blízkymi. Sme pevne presvedčení, že takéto praktiky do druhého desaťročia 21. storočia jednoducho nepatria a že k zákazníkom by sa malo pristupovať zodpovednejšie.

Pre screenshot z celej obrazovky kliknite sem.

Vďaka za tip, Jakub!