Úvod Novinky HLASOVANIE: Končí sa nadvláda Samsungu vo svete smartfónov?

HLASOVANIE: Končí sa nadvláda Samsungu vo svete smartfónov?

37

Pozrite si graf vyššie. Zamerajte sa na svetlo zelenú čiaru. Vidíte, ako počas posledných niekoľko mesiacov klesla? Táto čiara reprezentuje pokles v počte predaných kusov jednotlivých výrobcov, pričom svetlozelená farba patrí Samsungu.

Samsung sa s problémom klesajúcich predajov snaží bojovať už pekne dlho. Samsung však nenecháva nič na náhodu a rozhodol sa spraviť niekoľko dôležitých rozhodnutí. Koniec koncov, 10% medziročný pokles je niečo, čo sa nedá odignorovať.

Podľa toho, čo sme sa dopočuli doteraz Samsung spraví niekoľko zmien. Prvou je zníženie počtu vyrábaných modelov o slušnú tretinu. Tou druhou je predstavenie niekoľkých noviniek, ku ktorým nemá prístup nikto iný, len Samsung. Jednať sa má o technologickú špičku, ktorú zvyšok výrobcov jednoducho nebude schopný odkopírovať.

Momentálne má Samsung navrch v technológiách týkajúcich sa displejov. Spoločnosť dokáže mesačne vyprodukovať približne 30 000 až 40 000 kusov ohybných displejov, čo je vzhľadom na globálny trh príliš malý počet. Pracovať však môže aj na niečom úplne novom, o čom zatiaľ vôbec nevieme.

Otázka je však jasná. Myslíte si, že podiel Samsungu na trhu bude aj naďalej upadať, alebo sa opäť vzchopia a udržia sa na vrchole?

[yop_poll id=“12″]

Zdroj: PA