Úvod Novinky Gofry pre #geekov: Tento stroj vám spraví sladké dobroty v tvare klávesnice

Gofry pre #geekov: Tento stroj vám spraví sladké dobroty v tvare klávesnice

2

Zaujímavý startupový projekt má na konte významný úspech. Vďaka komunitnému webu sa mu podarilo vyzbierať toľko finančných prostriedkov, že to zašlo až za ich očakávania. Zariadenie na vyhotovenie chutných gofry palaciniek, ktoré výzorom pripomínajú klasickú klávesnicu k osobnému počítaču, tak pôjde nakoniec do výroby – prve kusy dorazia v prvej polovici budúceho roka.

Chris Dimino môže svoje dizajnerské dielo pokojne zapiť fľašou šampanského. Potencionálni zákazníci mu poskytli investíciu, ktorá umožní započať výrobu prvých kusov pre tých štedrejších. Tým sa zároveň vaflovač sprístupní aj pre široký trh, kde už netrpezlivo čaká hŕba opatrných používateľov na prvé ohlasy.

klavesnica-vafle-gofry-4

klavesnica-vafle-gofry-1

Skvelý nápad strhol počas predchádzajúcich vianočných dní vlnu pozitívnych reakcií od popredných svetových médií. Zaujímavosťou je, že zariadenie nemá žiadne káble. Ide totižto o pomerne primitívnu technológiu, kde treba pomoc iného spotrebiča, napr. elektrického grilu, na rozohriatie oboch častí. Potom stačí už iba naliať po celej dĺžke a šírke namiešané cesto a na krátku chvíľu zatvoriť.

Dizajnér potreboval vyzbierať na kickstarter.com rovných 50,000 amerických dolárov. Nakoniec mu však vo vrecku skončilo viac ako 66,000.

Zdroj: kickstarter.com via recode.net