Úvod Smartphony Aktualizácie Zdá sa, že aj Galaxy Note II dostane Android 5.0 Lollipop!

Zdá sa, že aj Galaxy Note II dostane Android 5.0 Lollipop!

5

Vždy po príchode novej verzie Androidu sa všetci pýtame, kedy ju dostaneme aj na naše zariadenie. Majitelia Nexusov to majú jednoduché, Google im aktualizáciu pošle takmer okamžite, no ostatní výrobcovia nie sú takí poctiví. Na najnovší softvér často musíme čakať aj pol roka. Pri starších modeloch aj viac, ak vôbec.

Dva roky sú pri zariadeniach s Androidom hranica, po prekročení ktorej sa oficiálna podpora končí. Nie je to však pravidlo a raz za čas sa objaví šťastný smartfón, o ktorý sa domovská spoločnosť postará aj dlhšie. Podľa všetkého sa medzi tieto zariadenia pridá aj jeden z najúspešnejších telefónov 2012, Samsung Galaxy Note II.

Zmienka o chystanej aktualizácii sa objavila na fínskej stránke Samsungu. V zozname zariadení, na ktoré čaká sladký Lollipop boli telefóny Note 4, Note 3 a áno, aj Note II. Iba originálny Note už bohužiaľ ďalšiu podporu očakávať nemôže.

Na prípadnú aktualizáciu Note II sa tešíme. Toto zariadenie má skvelú reputáciu a aj po dvoch rokoch je to solídny smartfón, ktorý by nemal mať problém rozbehnúť akúkoľvek hru alebo aplikáciu. Zatiaľ však nič nie je 100% potvrdené. Môže ísť iba o preklep, no my dúfame, že 2 GB RAM a štvorjadrový procesor budú pre Samsung dostatočné dôvody na poslednú aktualizáciu.

Zdroj: P