Úvod Novinky Vladimír Putin sa pred čínskym prezidentom pochválil ruským YotaPhone 2

Vladimír Putin sa pred čínskym prezidentom pochválil ruským YotaPhone 2

17

Vyzerá to tak, že Vladimír Putin je na ruskú technológiu poriadne hrdý. V nedávnom stretnutí s čínskym prezidentom Xi Jinping sa totiž pochválil so zaujímavým smartfónom, YotaPhone 2, ktorý disponuje dvomi displejmi.

Na prednej strane sa nachádza klasický farebný displej, zatiaľ čo na zadnej strane sa nachádza energeticky úsporný e-ink displej. K zaujímavej prezentácii medzi dvomi prezidentmi došlo na summite EPIC, ktorý sa konal v Pekingu. Putin si pre prezentáciu mohol zvoliť akýkoľvek iný kúsok spotrebnej technológie, no zapáčil sa mu práve spomínaný YotaPhone 2.

yota

Ruský YotaPhone 2 na prednej ponúka 5-palcový 1080 AMOLED displej, zatiaľ čo na zadnej strane sa vyníma 4,7-palcový qHD e-Ink dotykový zobrazovací panel. Zariadenie zatiaľ beží na takmer najnovšom Android 4.4 KitKat. Pod kapotou mu tiká štvorjadrový čipset Snapdragon 800 s jadrami o takte 2.3 GHz. Čipsetu sekundujú 2 GB operačnej pamäti RAM, ktorým pomáha 32 GB vnútornej pamäti. Na zadnej strane sa pýši 8 Mpx, zatiaľ čo na prednej strane sa na vás pozerá 2 Mpx fotoaparát. Celé zariadenie poháňa 2 550 mAh batéria.

Či sa zaujímavý smartfón čínskemu prezidentovi páčil, zatiaľ nevieme.

yotaphone
Prednú stranu tvorí 1080p displej, na zadnej sa nachádza e-ink displej
Zdroj: PA