Úvod Novinky Samsung kvôli nižšiemu zisku prestáva vyrábať jednu tretinu modelov smartfónov

Samsung kvôli nižšiemu zisku prestáva vyrábať jednu tretinu modelov smartfónov

7

Ujuhokórejského výrobcu momentálne prebiehajú veľké zmeny. Podľa servera The Wall Street Journal máme po novom vidieť menej modelov, akými môžu byť napríklad Galaxy Mega, Core, Grand, Ace, atď.

Ani u nás v redakcii už nemáme prehľad o tom, čo to ten Samsung vlastne ponúka a z pohľadu bežného spotrebiteľa to už musí byť absolútny chaos. Tomu by však mal byť koniec.

Šéf vzťahov s investormi, Robert Yi na prezentácii v New Yorku potvrdil, že Samsung oreže počet ponúkaných modelov o celú tretinu. Vychádza to z nepriaznivých finančných výsledkov mobilnej divízie spoločnosti, ktorá je pre nich kľúčovou. Samsung svojim dodávateľom podľa všetkého zaslal informáciu o tom, že plánuje znížiť náklady výroby o 30%. Dosiahnuť to chce aj tým, že jeho mid-range a low-end modely začnú zdieľať rovnaké komponenty.

S menším počtom zariadení, ktoré budú snáď o niečo kvalitnejšie by sa mal Samsung pokúsiť obrátiť klesajúce zisky na hlavu a svoju situáciu stabilizovať. Okrem iného, zmeny by mali nastať aj čo sa ich vlajkovej lodi týka. Galaxy S6, označovaný aj ako Project Zero by mal ponúknuť displej ohnutý po oboch stranách.

Zdroje: WSJ, PA