Úvod Aplikácie Po tomto videu vás prejde chuť SMS-kovať za volantom: Stačilo len pár...

Po tomto videu vás prejde chuť SMS-kovať za volantom: Stačilo len pár sekúnd!

4

Od polície, záchranárov a hasičov často počúvame o tom, aké nebezpečné je používanie mobilných telefónov za volantom. Od volania, po vytáčanie až po esemeskovanie, robiť by sme nemali ani jedno z nich. Niekoľko výskumov už preukázalo, že aj telefonovanie pomocou príslušenstva hands free rapídne zhoršilo koncentráciu a správanie na ceste.

Ďaleko najhoršia forma používania mobilného telefónu počas šoférovania je však jednoznačne SMS-kovanie. Pokiaľ nemáte niektorý zo starších telefónov s hardvérovou klávesnicou, takmer určite budete musieť upriamiť pozornosť z cesty pred vami na telefón a to je obrovský problém. Stačí totiž len pár sekúnd nepozornosti a môžete prísť o svoj život, alebo život zobrať niekomu inému. Pozrite si video nižšie a počítajte s nami, koľko sekúnd nepozornosti stačilo, aby sa stala nehoda.

Bola tá SMS-ka tak dôležitá, že by nepočkala pár minút? Absolútne nie. Dajte teda na rady ľudí, ktorí sa s výsledkom nehôd stretávajú deň čo deň a telefónu sa počas šoférovania ani nedotknite.

Vďaka za tip, Kiko!