Úvod Výrobcovia Google LG a Google majú novú dohodu: Začnú si zdielať patenty

LG a Google majú novú dohodu: Začnú si zdielať patenty

0
LG

Google bude svoje patenty zdielať už aj s kórejským výrobcom LG. To isté samozrejme platí i z druhej strany. Dohoda o zdielaní nadobudne účinnosť na desať rokov. Nie je však zatiaľ jasné, o aké oblasti biznisu by sa malo konkrétne jednať. 

Informoval tech web The Next Web.

Sme nadšení, že môžeme pristúpiť k tejto dohode s poprednou technologickou spoločnosťou ako je LG. Spoločnou prácou popri výmene licencií dokážu spoločnosti zamerať svoju pozornosť na prinášanie perfektných produktov a služieb zákazníkom okolo celého sveta,“ prezradil Allen Lo, námestník generálneho správcu patentov Google.

Bližšia spolupráca medzi spoločnosťami však určite nepatrí medzi raritu; LG už v minulosti dostal na starosti výrobu Nexus 4 či Nexus 5.

LG si váži svoje vzťahy s Google, táto dohoda podporí záväzky oboch spoločností prinášať nové produkty a technológie, ktoré obohatia spotrebiteľský život,“ uviedol J.H. Lee, šéf patentovej zbierky LG.

Vzájomná výmena patentového portfólia by sa mohla týkať predovšetkým mobilného alebo automobilového priemyslu. Kórejský výrobca totiž vstúpil do otvorenej ‚Automotive‘ aliancie, za ktorou stojí Google. Tá má za úlohu posunúť inovácie medzi výrobcami automobilov do úplne nového levelu.

Podobná dohoda bola podpísaná ešte začiatkom tohto roka, a to medzi internetovým gigantom a Samsungom.

Zdroj: lgnewsroom.com via tnw.co