Úvod Výrobcovia HTC HTC One (M9): Nová vlajková loď ponúkne 5,2-palcový 2K displej, 3 GB...

HTC One (M9): Nová vlajková loď ponúkne 5,2-palcový 2K displej, 3 GB RAM a Snapdragon 805

8

Keď HTC predstavil svoju aktuálnu vlajkovú loď, HTC One (M8), ponúkala to najlepšie, čo bolo v tú dobu na trhu. Jej 5-palcový Full HD displej, Snapdragon 801, 2 GB RAM a 32 GB vnútorná pamäť, ktorá sa konečne dala rozšíriť o ďalších 128 GB očarila mnohých záujemcov.

Zub času je však neúprosný a tak by sa smartfón s týmito špecifikáciami len veľmi ťažko uplatnil medzi novými zariadeniami, ktoré bežne ponúkajú 3 a viac GB operačnej pamäte RAM, zbytočne vysoké rozlíšenie a viac.

To nás privádza k budúcoročnej vlajkovej lodi, ktorú pre potreby tohto článku nazveme One (M9). Na internete sa totiž objavili správy, ktoré naznačujú, že HTC svoju vlajkovú loď opäť predstaví na podujatí Mobile World Congress v Barcelone. Podľa všetkého by malo toto očakávané zariadenie ponúknuť 5,2-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440 (564 ppi), čo je oproti 441 ppi displeju, ktorý ponúka One (M8) mierne zlepšenie.

htcon-one-m9-fotoaparat
HTC One (M9) by mal potešiť aj tých, ktorí neboli spokojní s kvalitou fotoaparátu na One (M8)

Okrem toho sa môžu budúci majitelia tešiť na výkonný Snapdragon 805 a 3 GB operačnej pamäti RAM pre rýchlu a bezproblémovú prevádzku. Na výber budete mať dve konfigurácie; jednu s 64 GB a druhú so 128 GB vnútornej pamäti. Ako by ste už očakávali, HTC novinku vybaví najnovším Android 5.0 Lollipop. Na palube by sa mala nachádzať aj väčšia batéria a väčší stupeň ochrany. One (M8) ponúka len IPx3. Chýbať nebude ani kvalitnejší fotoaparát.

Pred niekoľkými týždňami sa objavili aj informácie o tom, že HTC predstaví väčší, 5,5-palcový One (M8) Max, ktorý mal disponovať veľmi podobnými špecifikáciami. Vyzerá to tak, že HTC sa rozhodlo do tohto zariadenia neinvestovať svoj drahocenný čas. Tí z vás, ktorí by chceli to najnovšie od taiwanského výrobcu si tak budú musieť počkať do začiatku budúceho roka.

Zdroj: PA